تحولات منطقه

روز جهانی آسم و آلرژی یک رویداد سالانه است که از سوی دفتر برنامه جهانی آسم یا GINA سازماندهی می‌شود تا سطح آگاهی درباره بیماری آسم و مراقبت‌های جهانی برای این بیماران را بهبود بخشد.

همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید/ تفاوت سرماخوردگی با آلرژی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران در این باره به قدس آنلاین می گوید: در آلرژی‌ها معمولا تب و بدن درد و یا کسالت شدید مانند سرماخوردگی‌ وجود ندارد.

دکتر مصطفی معین می افزاید: شایع ترین نوع آلرژی مربوط به بینی و چشمان است که می تواند زمینه خانوادگی نیز داشته باشد و به علت فصل شکوفایی درختان در بهار و حساسیت برخی افراد به گرده افشانی گل ها بروز می کند. در عین حال آلرژی پوستی به ویژه آسم در افرادی که زمینه آلرژی تنفسی دارند نیز می‌تواند در فصل بهار خود را نشان دهد و یا علائم آن تشدید شود.

علائم گوناگون آلرژی

استاد آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علائم آلرژی ها می گوید: آلرژی ها علایم مختلف و مشترکی دارند که از جمله می توان از خارش، عطسه، آبریزش بینی یا کیپ شدن مجاری بینی، آبریزش از چشم و قرمزی آن در حساسیت فصلی؛ سرفه و یا خس خس سینه یا تنگی نفس در بیماران دچار آسم؛ خشکی و خارش در اگزمای پوستی، کهیر و قرمزی و خارش پوست در حساسیت های غذایی و دارویی، نیش حشرات و یا مصرف مواد آرایشی نام برد.

همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید/ تفاوت سرماخوردگی با آلرژی
دکتر مصطفی معین،استاد آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران

معین در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره چگونگی تشخیص تفاوت حساسیت فصلی با سرماخوردگی می گوید: در آلرژی فصلی معمولا تب و بدن درد و یا کسالت شدید مانند سرماخوردگی وجود ندارد. همچنین سابقه آلرژی در بیمار و یا خانواده او صرفا در فصل بهار یا پاییز گزارش می شود.

وی درباره ارتباط افزایش سن و خطرناک بودن ابتلا به آلرژی توضیح می دهد: میزان خطر آلرژی بیش از آن که به سن مربوط باشد به نوع و شدت آن بستگی دارد. برای مثال آلرژی شدید به یک نوع ماده غذایی، دارو یا نیش زنبور که به آن «آنافیلاکسی» گفته می شود، خطرناک است و چنانچه فرد با راهنمایی پزشک معالج از عوامل آلرژی زا پرهیز کرده و درمان مناسب دریافت کند، علایم آن کاهش پیدا می کند یا برطرف می شود، که البته ژن بیماری در بدن بیمار وجود دارد و در شرایط محیطی نامناسب بروز علایم آلرژی را سبب می شود.

رابطه تغذیه و شرایط اقلیمی با آلرژی

استاد پیشکسوت آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به پرسش دیگر قدس آنلاین درباره تأثیر انواع تغذیه بر شدت و ضعف حساسیت فصلی می گوید: چنانچه بیمار به غذاهای خاصی حساسیت داشته باشد، علایم آلرژی می تواند بروز کند اما همان گونه که قبلاً اشاره شد، حساسیت فصلی به دلیل تماس با گرده های گیاهان و درختان است و اصلاح سبک زندگی، مصرف غذاهای سالم و طبیعی و نیز مصرف سبزیجات توصیه می شود و بهتر است از غذاهای آماده مصرف شامل فست فودها، نوشابه، غذاهای تهیه شده در حرارت بالا، ادویه جات تند مانند فلفل و ... کمتر استفاده شود.

معین به تأثیر تغییرات اقلیمی در شدت و ضعف آلرژی ها اشاره می کند و ادامه می دهد: به دلیل تغییرات اقلیمی برخی مناطق زمین با افزایش دما و خشکسالی مواجه شده که این تغییر، سبب آغاز زودهنگام فصل گرده افشانی و طولانی تر شدن آن شده است. بنابراین موجب مشکلات بیشتری برای بیماران و هزینه های دارو و درمان بالاتری می شود.

وی می گوید: از طرفی در مناطقی از زمین که بارش بیش از حد و یا سونامی اتفاق می افتد، به دلیل رطوبت شدید و طولانی مدت، قارچ ها، حشرات، بندپایانی چون مایت ها تکثیر شده که موجب بروز آلرژی در افراد مستعد می شود.

روش های گوناگون درمان آلرژی چیست؟

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران درباره روش های درمان آلرژی می گوید: آموزش بیماران و خانواده های آن ها برای چگونگی پرهیز از عوامل یا مواد آلرژی زای محیطی و پیشگیری از پیدایش و یا تشدید علایم آلرژی مهم ترین اقدامی است که توسط پزشک با همکاری بیمار باید انجام گیرد.

وی ادامه می دهد: پرهیز از در معرض قرار گرفتن دود، گردوغبار، بوهای تند، غذا یا دارویی که به آن حساسیت وجود دارد نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

معین می افزاید: در زمینه درمان نیز متناسب با نوع بیماری، شدت آن، سن و شرایط بیماران از تجویز داروهای ضد حساسیت و آنتی هیستامین های مناسب گرفته تا اسپری های موضعی بینی و یا کرم و پمادهای پوستی و اسپری استنشاقی تجویز می شود و در بیماران خاصی که به درمان های دارویی متعارف پاسخ کافی نمی دهند، با انجام آزمون های تخصصی، بر حسب تشخیص آلرژیست ممکن است برنامه حساسیت زدایی یا ایمونوتراپی به کار گرفته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.